Prhke kore za karamel pitu rade se od samo nekoliko sastojaka. Mogu poslužiti kao podloga za različite vrste fila, a najbolje će biti s karamel nadjevom.
Kore za karamel pitu sastojci:
- 20 dkg brašna
- 2 jaja
- 10 dkg masti
- 5 žlica šećera
- 3 žlice mlijeka
- malo vode
Kore za karamel pitu sastojci:
Sve sastojke izmiješajte i napravite glatku smjesu. Brašno dodajte po potrebi. Kada napravite glatku smjesu. Podijelite je na 4-5 jednakih dijelova. Ostavite nekoliko minuta neka smjesa odmori i krenite s pečenjem.
Razvaljajte smjesu na brašnu i premjestite je na lim za pečenje koji ste okrenuli naopako. Pobrašnite dno lima za pečenje i položite razvaljano tijesto. Probodite na nekoliko mjesta s vilicom i stavite u pećnicu.
Pećnicu zagrijete na 200 stupnjeva Celzijusa i pecite svaku koru zasebno 10-ak minuta. Kora za karemel pitu je gotova kada poprimi lijepu smeđu boju. Ohladite kore za karamel pitu prije stavljanja nadjeva.