Kako biste konzervirali naribani hren, najprije pripremite staklenke od pola litre. U loncu pomiješajte šećer, sol i ocat. Zakuhajte na srednje jakoj vatri, često miješajući dok se šećer i sol ne otope.
Dodajte hren i vratite kuhati, povremeno pritišćući da se hren uroni u tekućinu. Nakon nekog vremena maknite naribani hren s vatre.
U sljedećem koraku konzerviranja, vrući hren i tekućinu nagurajte u tople staklenke, ostavljajući centimetar prostora za vruću tekućinu. Uklonite mjehuriće zraka, kako ne bi došlo do ubrzanog kvarenja.
Obrišite obruč i dodajte vrući poklopac i kolutove. Čvrsto zategnite staklenke i stavite ih u vodene kupelji i vratite vodu da zavrije. Izvadite staklenke i stavite ih na krpu za suđe preko noći.
Sljedeći dan provjerite poklopce i ohladite sve što se nije zatvorilo ili ponovno obradite i uspješno ste konzervirali naribani hren.