Kompot od jabuka jedan je od načina kako se mogu pripremiti jabuke za zimu. Priprema je vrlo jednostavna, a kuhani kompot može stajati do 2 tjedna u hladnjaku. Pratite recept i napravite kompot od jabuka u kojem možete uživati tijekom zimskih mjeseci.
Sastojci za kompot od jabuka za zimu:
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice smeđeg šećera
- 350g jabuka
- 70g grožđica
- 1 žličica mljevenog cimeta
- ½ žličice mljevenog đumbira
Priprema kompota od jabuka za zimu:
Otopite maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, a zatim umiješajte šećer i miješajte sve dok se maslac ne otopi u potpunosti.
Dodajte preostale sastojke za kompot od jabuka, dobro ih promiješajte te ih potom poklopite i kuhajte na srednjoj vatri 10-ak minuta uz redovito miješanje dok jabuke ne omekšaju i počnu se lomiti. Samo pripazite da ih ne kuhate predugo kako jabuke ne bi postale gnjecave.
Kompot od jabuka za zimu ulijte u teglice koje možete zatvoriti pripadajućim čepom. Kompot od jabuka čuvajte u hladnjaku ili na tamnom i hladnom mjeso do 2 tjedna.