Postoje brojni recepti za marmeladu, međutim ovaj recept za marmeladu od naranče napravljen je od običnih naranča i limuna, a jednostavan je koliko i ukusan. Ova marmelada prati staromodnu tehniku sjedenja u loncu preko noći. Saznajte koliko treba kuhati marmeladu za savršenu gustoću.
Sastojci potrebni za pripremiti marmeladu su:
- 4 velike naranče bez sjemenki očišćene
- 2 limuna
- 8 šalica vode
- 8 šalica granuliranog šećera
Da biste pripremili marmeladu najprije naranče i limun narežite poprečno na pola, a zatim na vrlo tanke kriške polumjeseca. Odbacite sve sjemenke. U veliki lonac od nehrđajućeg čelika dodajte narezane naranče, limune i nakupljene sokove. Dodajte vodu i zakuhajte smjesu često miješajući. Maknite s vatre i miješajte šećer dok se ne otopi. Pokrijte i ostavite da odstoji preko noći na sobnoj temperaturi.
Za završiti ovaj recept za marmeladu potrebno je znati koliko treba kuhati marmeladu. Sljedeći dan smjesu ponovno zakuhajte. Smanjite vatru na nisku i kuhajte marmeladu nepoklopljeno 2 sata. Zatim marmeladu zagrijte na srednju vatru i lagano kuhajte, često miješajući, još 30 minuta.
Najbolji način da provjerite je li mermelada kuhana je da stavite malu količinu na tanjur i ostavite u hladnjaku dok se ne ohladi. Ako marmelada bude čvrsta, gotova je. Bit će zlatno narančaste boje. Ako je marmelada tekuća, nastavite je kuhati, a ako je tvrda dodajte još malo vode.