Kuhana jaja kao i svježa imaju svoj rok trajanja. Koliko traje kuhano jaje? Koji je rok trajanja kuhanog jajeta? Najduži rok trajanja imaju tvrdo kuhana jaja.
Kako prepoznati tvrdo kuhana jaja? Ako su jaja tvrdo kuhana tada nemaju zeleni prsten oko žumanjka i obično ima kremastu konzistenciju u sredini.
Za maksimalnu svježinu ostavite ih u ljusci dok ne budete spremni za jelo ili pripremu. Ljuska će pomoći u zaštiti jaje od bakterija i može spriječiti njihovo upijanje mirisa iz druge hrane u vašem hladnjaku.
Tvrdo kuhana jaja mogu se čuvati do 7 dana u hladnjaku. Nakon sedam dana se više ne preporučuje konzumirati kuhana jaja.
Srednje i meko kuhana jaja imaju kraći rok trajanja od tvrdo kuhanih jaja. Najbolje ih je iskoristiti dan-dva nakon što ste ih skuhali. Nakon toga nije preporučljivo jesti jaja.
Najbolje mjesto za čuvanje kuhanih jaja je hladnjak. Kako bi kuhana jaja čim duže sačuvala svježinu, čuvajte ih u hladnjaku ili na hladnom i tamnom mjestu.