Čuvanje krumpira /

Koliko smije stajati oguljeni krumpir?

Iako se krumpir najčešće koristi odmah nakon guljenja, ali što kada ipak nije tako. Koliko smije stajati oguljeni krumpir?

21.3.2022.
11:07
VOYO logo

Nakon što je jednom oguljen, krumpir počinje oksidirati jer mu je meso izloženo utjecaju zraka. To može brzo uzrokovati neugledno tamnjenje, što može biti izraženije kod pojedinih sorti krumpira.

Od trenutka kada ih ogulite, imate kratak period da skuhate oguljene krumpire ili ih pravilno spremite prije nego što počnu dobivati ​​neželjenu boju. Najbolje bi bilo da krumpiri ne stoje oguljeni duže od par sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nekim slučajevima oguljeni krumpiri mogu postati smeđi, crni ili ružičasti u roku od nekoliko minuta nakon guljenja. Ako namjeravate guliti krumpir, ali ga ne koristite odmah, potopite ga u vodu dok ne bude spreman za korištenje.

Ako u hladnjaku nemate mjesta za pohranjivanje u vodi, potopite ih u zakiseljenu vodu napravljenu dodavanjem soka od dva svježa limuna u veliku zdjelu vode. Nakon što se kratko namoči, ocijedite krumpire i stavite u hladnjak do jedan dan prije upotrebe za najbolje rezultate i minimalnu promjenu boje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo