Pravi wok je napravljen od teškog željeza, ali može ga zamijeniti za wok s teflonskim ili keramičkim premazom. Važno je da je neprijanjajući i da ima oblik pravog woka. Mora posjedovati ravno dno, visoke stijenke i dugačku ručku.
Wok je idealan za današnji tempo i način života, a ujedno vode računa o zdravoj prehrani, no koliko se kuha wok? Kako biste napravili dobar wok ne treba vam više od dvadeset minuta. Osnovno je da se odaberu željene namirnice i narežu na oblik prema želji - štapići, krugovi, deblji komadi.
Uz pitanje koliko se kuha wok, ljude vrlo često zanima jesu li za pripremu jela tim načinom potrebne dodatne masnoće ili ulja. Neprjjanjajući premaz woka će vam omogućiti kuhanje sa minimalno masnoće. Dovoljno je zagrijati jednu žlicu ulja ili druge masnoće i redati povrće, od korjenastog koje se najdulje kuha, prema onom nježnijem, kao što je špinat, blitva, kupus, tikvica. Miješajte i podlijevajte vodom ili temeljcem. Karakteristika woka je brza termička obrada koja će sačuvati hranjive sastojke namirnica i neće dozvoliti da se pretvore u jednoličnu masu. Povrće će zadržati svoj prirodan okus uz minimalnu količinu začina. Neizostavan sastojak je soja umak koji je dovoljno slan tako da nećete trebati dodavati sol. Umjesto papra, možete koristiti čili papričicu i đumbir, a sve treba zaokružiti slatko-ljutim umakom koji će jelu dati neophodnu punoću okusa.
Sada kada znate koliko se kuha wok, uz njega možete pripremiti kuhanu rižu ili rižine rezance. Posebno u tavi možete prepržiti meso narezano na rezance i pomiješati ga sa povrćem. U vrlo kratkom vremenu pripremit ćete ukusan obrok.