Lignje se brzo pripremaju na tavi kako bi se zadržala njihova mekoća i spriječilo pretjerano stvaranje žilavosti. Evo koliko se peku lignje na tavi.
Sastojci:
- 4 komada smrznutih lignji
- 1 crvena, 1 zelena i 1 žuta paprika
- 80 g graška
- 3 žlice biljnog ulja
- Sol i svježe mljeveni papar
- 6 žlica bijelog vina
- 4 žlice soja umaka
- 40 g maslaca
- 4 kriške bageta
Koliko se peku lignje na tavi?
Lignje odmrznite i dobro ocijedite. Noge narežite na otprilike 4-5 cm duge komade. Paprike i lignje operite i odrežite te ih narežite na fine trakice.
U tavi zagrijte ulje, stavite povrće, propirjajte ga, lagano posolite i popaprite i stavite na toplo. Tijelo pržite otprilike 1 minutu s poklopcem. Okrenite lignje, dodajte ostale komade lignji i nastavite kuhati još 5 minuta poklopljeno. Maknite posudu s vatre i ostavite lignje da se neko vrijeme mariniraju.
Dodajte vino, sojin umak i maslac te umakom glazirajte lignje. Gornji dio lignje narežite na kolutiće i posložite na pladanj s ostalim komadima. Dodajte poprženo povrće, lignje prelijte ostatkom umaka i poslužite s prepečenim ploškama baguettea.