Kuharica /

Koliko se peku lignje na tavi?

Image
Foto: Pixabay

Vrijeme pečenja lignji na tavi može varirati ovisno o njihovoj veličini i debljini te načinu na koji su pripremljene. Naučite koliko se peku lignje na tavi i pripremite pravi mediteranski obrok.

4.8.2023.
14:21
Pixabay
VOYO logo

Lignje se brzo pripremaju na tavi kako bi se zadržala njihova mekoća i spriječilo pretjerano stvaranje žilavosti. Evo koliko se peku lignje na tavi.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 komada smrznutih lignji
  • 1 crvena, 1 zelena i 1 žuta paprika
  • 80 g graška
  • 3 žlice biljnog ulja
  • Sol i svježe mljeveni papar
  • 6 žlica bijelog vina
  • 4 žlice soja umaka
  • 40 g maslaca
  • 4 kriške bageta

Koliko se peku lignje na tavi?

Lignje odmrznite i dobro ocijedite. Noge narežite na otprilike 4-5 cm duge komade. Paprike i lignje operite i odrežite te ih narežite na fine trakice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavi zagrijte ulje, stavite povrće, propirjajte ga, lagano posolite i popaprite i stavite na toplo. Tijelo pržite otprilike 1 minutu s poklopcem. Okrenite lignje, dodajte ostale komade lignji i nastavite kuhati još 5 minuta poklopljeno. Maknite posudu s vatre i ostavite lignje da se neko vrijeme mariniraju.

Dodajte vino, sojin umak i maslac te umakom glazirajte lignje. Gornji dio lignje narežite na kolutiće i posložite na pladanj s ostalim komadima. Dodajte poprženo povrće, lignje prelijte ostatkom umaka i poslužite s prepečenim ploškama baguettea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo