Orada u pećnici / Koliko se peče orada u pećnici?

Image
Foto: Pixabay

Orada je vrlo cijenjena riba, a u našem moru je još uvijek ima. Koliko se peče orada u pećnici?

2.4.2022.
12:20
Pixabay
VOYO logo

Ako se odlučite za pečenje orade u pećnici, potrebno je prije pripreme ove ukusne ribe, zagrijati pećnicu na otprilike 140 stupnjeva Celzijevih. Nakon toga pripremite oradu i ostale priloge koje ćete koristiti.

Orada se u pećnici u pravilu peče otprilike 40 do 45 minuta, ali to vrijeme može i ponešto varirati pa je s vremena na vrijeme potrebno provjeriti u kojem je stanju pečenje ove ribe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko vam se nakon proteka otprilike polovice vremena čini da je orada na suhom, u posudu u kojoj se peče dodajte malo vode ili vina, ako ga imate pri ruci.

Kada je prošlo predviđeno vrijeme pečenja orade u pećnici, od četrdesetak minuta, ostavite je kako bi se odmorila nekoliko minuta prije nego što je odlučite poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo