Da biste ispekli odojka u pećnici, najbolja metoda je krenuti lagano i polako. Idealno je da pećnicu postavite na oko 150 stupnjeva Celzijusa. Pecite odojka dok se ne ispeče na najmanje 70 stupnjeva Celzijevih u svom ramenom zglobu. Koliko se peče odojak u pećnici?
To bi trebalo trajati oko četiri sata za odojka od otprilike devet kilograma. U ovoj fazi, koža vašeg odojka će biti relativno blijeda i trebali biste je moći prilično lako rastrgati prstima, ali i dalje će biti mekana. Nakon toga pojačajte temperaturu pećnice na maksimum
Ako ste sve savršeno tempirali, trebali biste moći jednostavno uključiti pećnicu na zadnjih pola sata, kako biste dobili savršenu razinu hrskavosti.
Možete odojka izvaditi iz pećnice i prije završne faze hrskavosti i ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi pokrivenog folijom do dva sata prije nego što ga bacite natrag u prethodno zagrijanu pećnicu na 260 stupnjeva kako bi se zapeče.
Kao i sa svim pečenim mesom, ostavite odojka da odstoji i odmori u foliji najmanje trideset minuta prije posluživanja.