Ova juha od teletine i povrća prepuna krumpira, tikvica i sočnih komadića teletine nije samo hranjiva, već je i ukusna. Stoga, pripremite se za uživanje u ovoj slanoj juhi. Juha obično stoji 3-5 dana u hladnjaku. Koliko se kuha teleća juha?
Sastojci:
- 50 dkg teletine za juhu
- mrkva
- peršin - korijen i list
- cvjetača
- koraba
- povrće prema želji - krumpir, list kelja
- sol prema ukusu
- voda
- začini prema ukusu
Evo koliko se kuha teleća juha u ovome receptu:
Stavite kuhati meso u vodu i kada voda zavrije, smanjite vatru i pustite neka lagano kuha uz stalno dolijevanje vode. Kuhajte teletinu oko sat vremena i nakon sat vremena dodajte povrće.
Kuhajte još barem pola sata sve zajedno s povrćem. Začinite prema želji. Nakon 90-ak minuta kada je juha kuhana procijedite je i zakuhajte s rezancima prema želji.
Kuhanje teleće juhe traje nešto manje od dva sata, a rezultat je ukusno predjelo idealno za nedjeljni ručak.