Kuhanje povrća na pari ima prednost pri kuhanju jer se na taj način u povrću čuva veća količina hranjivih tvari. Osim toga, mnogi koji su isprobali kuhanje na pari tvrde da povrće ima bolji okus pripremljeno na taj način. Koliko se kuha povrće na pari?
Odgovor na pitanje koliko se kuha povrće na pari ovisi o vrsti povrća koju želite skuhati. Ako se radi o krumpiru, njega se treba kuhati oko 8 do 12 minuta. Osim toga što morate znati koliko se kuha povrće na pari, također morate znati da krumpir morate narezati na manje komadiće.
Zeleno lisnato povrće na pari će biti gotovo vrlo brzo. Već nakon 4 – 5 minuta povrće će omekšati i biti spremno za jelo.
Ukoliko se radi o tikvama ili tikvicama, odgovor na to koliko se kuha povrće na pari je 7 – 10 minuta. Tikve ili tikvice, prije kuhanja na pari narežite na manje komadiće kako bi se lakše skuhali.
Sada kada znate koliko se kuha povrće na pari, uživajte u zdravo pripremljenom i ukusnom povrću!