Tijesto za pitu ne morate odmah upotrijebiti, već ga možete spremiti u hladnjak i iskoristiti neki drugi dan. Koliko može stajati tijesto za pitu?
Tijesto za pitu u hladnjaku može stajati od tri do pet dana.
Iako tijesto u hladnjaku može stajati do pet dana, najbolje ga je upotrijebiti unutar 48 sati. Najbolji način za spremanje tijesta u hladnjak je da ga stavite u lagano nauljenu veliku zdjelu za miješanje. Čvrsto pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak. No, kada se odlučite dovršiti pitu, obavezno pustite da se tijesto zagrije na sobnoj temperaturi prije nego krenete s pripremom.
Kako provjeriti je li tijesto stajalo predugo i je li se pokvarilo? Postoji nekoliko načina kako prepoznati je li tijesto za pitu pokvareno. To su kiseli miris, smanjena tekstura, iznimno suh osjećaj i sive mrlje koje označavaju mrtve aktivatore kvasca ili oštećenu strukturu stanica.
Ako primijetite promjene na tijestu nemojte ga koristiti, već pripremite nove tijesto.