Priprema mesa /

Koliko meso stoji u marinadi?

Image
Foto: Pixabay

Meso je potrebno pravilno marinirati kako bi bilo ukusno. Uz dobar recept za marinadu važno je i vrijeme stajanja u marinadi. Koliko meso stoji u marinadi?

25.6.2022.
14:04
Pixabay
VOYO logo

Zašto mariniramo meso? Ako bi pekli meso bez prethodnog mariniranja, velika šansa je da će meso biti suho nakon kuhanja, ili čak i tvrdo, tako da je mariniranje mesa obavezno prije pečenja. Marinada je tekuća otopina u kojoj marinirate odnosno namačete hranu, posebno meso, prije kuhanja. Marinada dodaje okus mesu i čini ga nježnijim i ukusnijim tako što ga omekša i doda mu okuse začina koji se nalaze u marinadi.

Koliko meso treba stajati u marinadi? Ako je uz mariniranje i omekšavanje cilj, meso se treba namakati u marinadi najmanje 6 sati, ali ne više od 24 sata. Duže mariniranje i mišićna se vlakna previše razgrađuju i tekstura postaje kašasta. Za mariniranje mesa koristite plastičnu vrećicu za hranu, nereaktivno staklo ili posudu od nehrđajućeg čelika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo