Operite krumpir kako biste uklonili vidljivu prljavštinu i ostatke. Budući da krumpir raste ispod zemlje, vrlo je prljav. Kupujte organski ako je ikako moguće. Čistilom za povrće po želji skinite kožu s krumpira. Kožu možete ostaviti jer će se nakon kuhanja lako skinuti. Koliko se dugo kuha krumpir?
Nasjeckajte krumpir na velike komade. To će im pomoći da brže kuhaju. Koža će skliznuti tijekom kuhanja pa ih ostavite neoguljene, ako želite pire krumpir.
Stavite krumpir u veliki lonac i prelijte ga vodom. Pospite prstohvat-dva soli i zakuhajte. Sada ćete saznati koliko dugo se kuha krumpir. Stavljanje krumpira u vodu dok je još hladna osigurat će da se vanjska strana ne kuha brže nego iznutra. Koliko dugo se kuha krumpir?
Nakon što zakipi, smanjite vatru na brzo kuhanje i kuhajte sljedeća vremena:
- 10 do 12 minuta za oguljene i na kockice narezane krumpire
- 15 do 20 minuta za cijeli crveni ili zlatni krumpir
- 25 do 30 minuta za cijeli crvenkasti krumpir
Znat ćete da su gotovi kada se lako probuše vilicom. Ako imate veći krumpir, umetnite nož da provjerite sredinu. Sad znate koliko dugo se kuha krumpir.