Pohana svinjetina često pronađe svoje mjesto na jelovniku, ali u principu svatko je peče na svoj način. Naučite koliko dugo pohati svinjetinu kako bi svinjetina ostala sočna i mekana.
Vrlo je važno da prije samog pohanja, komade svinjetine stavite između plastičnih folija i dobro istučete svinjetinu kako ona ne bi bila pre debela.
Potom svinjetinu začinite solju, paprom ili začinima po svojoj želji, a zatim ih umočite u jaje i mlijeko.
Potom ovako pripremljenu svinjetinu stavite u poh. U dubljoj tavi sada možete zagrijati 2 žlice ulja na srednje visokoj temperaturi kako bi mogli idealno ispeći svinjetinu.
Koliko dugo pohati svinjetinu? Pecite svinjetinu 3 do 4 minute sa svake strane dok poh ne porumeni.
Ukoliko niste sigurni jeste li dobro učinili, koristite termometar. On mora pokazati 63 stupnjeva Celzijusa i to je znak da je svinjetina pečena.
Pustite je da malo odstoji nakon pohanja, a zatim uživajte.