Sastojci
Sastojci za beze kore
- bjelanjak 5 kom
- šećer kristal 200 g
- škrobno brašno 10 g
- jabučni ocat 1 žličica
Sastojci za kremu
- žumanjak - 5 kom
- šećer kristal - 70 g
- oštro brašno 70 g
- mlijeko 1,5 dcl
- vanilin šećer 2 kom
- margarin 140 g
- tučeno slatko vrhnje 2,5 dcl
- bobičasto voće 500 g
Postupak
Beze kore
Od bjelanjaka umutiti čvrsti snijeg i dodati prstohvat soli da bi bili čvršći. Malo po malo dodavati šećer i gustin te na kraju ocat da bi kore bile čvršće. Smjesu stavimo na pleh i sušimo u pećnici na 150 Celzijevih stupnjeva jedan sat.
Krema
U mlijeko dodati žumanjke, šećer, vanilin šećer i brašno. Dobro
razraditi pjenjačom da kod kuhanja ne bi bilo grudica. Kuhamo dok
krema ne postane čvrsta. Pritom stalno miješamo. Ohladimo i
dodamo margarin sobne temperature. Na ohlađene beze košarice
stavimo kremu i dodamo tučeno slatko vrhnje te dodamo bobičasto
voće.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!