Kolači s orasima /

Recept za kolač s orasima u kojem će svi uživati

Image
Foto: Pixabay

Kolači s orasima su zapravo vrlo popularni kolači. Mi donosimo super recept za kolač s orasima u kojem će svi uživati.

29.10.2021.
13:08
Pixabay
VOYO logo

Kolač Kilerica je vrlo slastan kolač s orasima koji će uljepšati vaše blagdane. Donosimo recept za ovaj kolač s orasima.

Sastojci za kolač s orasima Kilerica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 lista oblatne
  • 6 bjelanjaka
  • 200 g šećera
  • 200 g mljevenih oraha

Krema za kolač s orasima Kilerica:

  • 6 žumanjaka
  • 150 g šećera
  • 5 žlica jake, skuhane crne kave
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 200 g margarina ili maslaca

Priprema kolača s orasima Kilerica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraditi snijeg od bjelanjaka i šećera. Dodati mljevene orahe i tom smjesom premazati dvije oblatne (ravna strana dolje, mazati preko rupičaste strane oblatne). Oblatne staviti na obrnutu stranu tepsije i peći na 200 stupnjeva nekoliko minuta, dok smjesa na oblatni ne dobije žućkastu boju. Oblatne neće biti ravne, ali neka vas to ne brine – to ćete kasnije riješiti. Za fil je potrebno na pari izraditi žumanjke i šećer. Kada se to zgusne, dodati kavu i otopljenu čokoladu.

Još malo raditi na pari. Izgledat će malo rijetko, ali hlađenjem će se stegnuti. U hladno dodati izrađeni margarin, odnosno maslac. Slaganje: oblatne prerezati po pola (ne po dužini, nego po širini). Dobiti ćete četiri dijela. I fil podijelite na četiri dijela. Mazati oblatne i slagati jednu na drugu, ali zadnju oblatnu ne mazati odmah filom već preko nje staviti papir za pečenje i neku tepsiju na koju ćete staviti nekoliko knjiga da se Kilerica izravna.

Kada se sve lijepo poravna nanijeti fil i na zadnju oblatnu i posuti mljevenim orasima. Tako dobiven kolač izrežite u četiri “trake”, pa svaku dobivenu “traku” na štanglice. Ovo je bio super slastan kolač s orasima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo