Recept / Kolači od meda i čokolade deserti za sve prigode

Image
Foto: Pixabay

Kolači od čokolade i meda odličan je desert za sve prigode. Donosimo jednostvan, ali vrlo ukusan recept za pripremu kolača od meda i čokolade.

12.3.2022.
12:09
Pixabay
VOYO logo

Kombinacija meda i čokolade u desertu daje savršenstvo okusa. Kolači od meda i čokolade bogatog su okusa i odličan su desert za sve prigode.

Donosimo recept za kolač od meda i čokolade bogatog okusa, a vrlo jednostavan za pripremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za pripremu kolača od meda i čokolade:

  • 40 dkg čokolade
  • 25 dkg maslaca
  • 3 jaja
  • 20 dkg med
  • 1 šalica mlijeka
  • 20 dkg šećer
  • 2 dkg kakao praha
  • 30 dkg brašna
  • 1 žlica soda bikarbona
  • 1 prašak za pecivo

Ganache od čokolade:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 25 dkg čokolade

Postupak pripreme kolača od meda i čokolade:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijevih. Pripremite lim za pečenje, premažite ga uljem i stavite u pećnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U mikrovalnoj u 3 itervala po 30 sekundi otopite čokoladu i maslac.

Ubacite jaja i miješajte ih, jedno po jedno, sve dok ih ne ubacite sva i ne izmiješate dobro. Dodajte med, mlijeko i šećer. Ponovno dobro izmiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pospite s kakao prahom, prstohvatom brašna, praškom za pecivo i sodom bikarbonom.

Smjesu izlijte na lim za pečenje i pecite 40 do 45 minuta. Nakon što se kolač ispeče, ostavite ga da se ohladi minimalno 15 minuta u posudi u kojoj ste pekli, prije nego što ga izvadite i ostavite da se ohladi vani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se kolač ohladio, izravnajte gornji dio kolača sa nožem. Ne bi trebali odrezati previše.

Napravite ganachu od čokolade i vrhnja za šlag. Zagrijte na laganoj vatri uz miješanje sa drvenom kuhačom. Kada se čokolada u potpunosti istopila, i smjesa je glatka, uklonite ju sa vatre i ostavite da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se ohladi, prelijte je preko kolača. Pričekajte da se preljev stegne na kolaču prije rezanja.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo