Recept /

Kolači od meda i čokolade deserti za sve prigode

Image
Foto: Pixabay

Kolači od čokolade i meda odličan je desert za sve prigode. Donosimo jednostvan, ali vrlo ukusan recept za pripremu kolača od meda i čokolade.

12.3.2022.
12:09
Pixabay
VOYO logo

Kombinacija meda i čokolade u desertu daje savršenstvo okusa. Kolači od meda i čokolade bogatog su okusa i odličan su desert za sve prigode.

Donosimo recept za kolač od meda i čokolade bogatog okusa, a vrlo jednostavan za pripremu.

Sastojci za pripremu kolača od meda i čokolade:

  • 40 dkg čokolade
  • 25 dkg maslaca
  • 3 jaja
  • 20 dkg med
  • 1 šalica mlijeka
  • 20 dkg šećer
  • 2 dkg kakao praha
  • 30 dkg brašna
  • 1 žlica soda bikarbona
  • 1 prašak za pecivo

Ganache od čokolade:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 25 dkg čokolade

Postupak pripreme kolača od meda i čokolade:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijevih. Pripremite lim za pečenje, premažite ga uljem i stavite u pećnicu.

U mikrovalnoj u 3 itervala po 30 sekundi otopite čokoladu i maslac.

Ubacite jaja i miješajte ih, jedno po jedno, sve dok ih ne ubacite sva i ne izmiješate dobro. Dodajte med, mlijeko i šećer. Ponovno dobro izmiješajte.

Pospite s kakao prahom, prstohvatom brašna, praškom za pecivo i sodom bikarbonom.

Smjesu izlijte na lim za pečenje i pecite 40 do 45 minuta. Nakon što se kolač ispeče, ostavite ga da se ohladi minimalno 15 minuta u posudi u kojoj ste pekli, prije nego što ga izvadite i ostavite da se ohladi vani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se kolač ohladio, izravnajte gornji dio kolača sa nožem. Ne bi trebali odrezati previše.

Napravite ganachu od čokolade i vrhnja za šlag. Zagrijte na laganoj vatri uz miješanje sa drvenom kuhačom. Kada se čokolada u potpunosti istopila, i smjesa je glatka, uklonite ju sa vatre i ostavite da se ohladi.

Kada se ohladi, prelijte je preko kolača. Pričekajte da se preljev stegne na kolaču prije rezanja.

savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo