Kombinacija meda i čokolade u desertu daje savršenstvo okusa. Kolači od meda i čokolade bogatog su okusa i odličan su desert za sve prigode.
Donosimo recept za kolač od meda i čokolade bogatog okusa, a vrlo jednostavan za pripremu.
Sastojci za pripremu kolača od meda i čokolade:
- 40 dkg čokolade
- 25 dkg maslaca
- 3 jaja
- 20 dkg med
- 1 šalica mlijeka
- 20 dkg šećer
- 2 dkg kakao praha
- 30 dkg brašna
- 1 žlica soda bikarbona
- 1 prašak za pecivo
Ganache od čokolade:
- 250 ml vrhnja za šlag
- 25 dkg čokolade
Postupak pripreme kolača od meda i čokolade:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijevih. Pripremite lim za pečenje, premažite ga uljem i stavite u pećnicu.
U mikrovalnoj u 3 itervala po 30 sekundi otopite čokoladu i maslac.
Ubacite jaja i miješajte ih, jedno po jedno, sve dok ih ne ubacite sva i ne izmiješate dobro. Dodajte med, mlijeko i šećer. Ponovno dobro izmiješajte.
Pospite s kakao prahom, prstohvatom brašna, praškom za pecivo i sodom bikarbonom.
Smjesu izlijte na lim za pečenje i pecite 40 do 45 minuta. Nakon što se kolač ispeče, ostavite ga da se ohladi minimalno 15 minuta u posudi u kojoj ste pekli, prije nego što ga izvadite i ostavite da se ohladi vani.
Kad se kolač ohladio, izravnajte gornji dio kolača sa nožem. Ne bi trebali odrezati previše.
Napravite ganachu od čokolade i vrhnja za šlag. Zagrijte na laganoj vatri uz miješanje sa drvenom kuhačom. Kada se čokolada u potpunosti istopila, i smjesa je glatka, uklonite ju sa vatre i ostavite da se ohladi.
Kada se ohladi, prelijte je preko kolača. Pričekajte da se preljev stegne na kolaču prije rezanja.