Ovo je izvrstan kolač za svaku priliku, bilo da se radi o čajanki, obiteljskom desertu ili za prijatelje. Jednostavan je za napraviti, a ima tako laganu svježu teksturu, savršen za bilo koje vrijeme!
Kolač s mandarinama – sastojci:
- 280 g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 150 g običnog šećera
- 3 jaja
- 60 ml biljnog ulja
- 300 g mandarina plus pola soka
Preljev od vrhnja:
- 150 ml svježeg vrhnja za šlag (gustog vrhnja)
- 3 žličice šećera u prahu (po izboru)
Kako se priprema kolač s mandarinama?
Postavite pećnicu na 180°C.
Utrljajte malo maslaca po unutrašnjosti lima, zatim stavite žlicu brašna u sredinu jednog, zarolajte lim tako da se brašno zalijepi za lim, bacite višak brašna u lim. Odbacite višak brašna.
Pripremite sve za izradu torte. Prosijte brašno, prašak za pecivo i sol. Ostavite sa strane i izvažite mandarine. Za tortu odvojite nekoliko mandarina za dekoraciju, ostaviti sa strane. U zdjelu miksera dodajte ulje i 3 jaja, šećer i mandarine plus pola soka od mandarina. Tucite dok se sve ne sjedini.
Lagano umiješajte ⅓ smjese brašna. Kad se sve sjedini dodati još ⅓. Kombinirajte na laganoj brzini.