Višnje su izvrstan odabir za dodavanje okusa kolačima i tortama zbog svoje kisele arome koja upotpunjava slatke okuse šlaga. Za pripremiti ovaj kolač od višnje potrebno vam je:
- 50 g maslaca
- 140 g peciva
- 350g višnje
- 225 g šećera
- 500 g krema sira
- 1 žlica kukuruznog brašna
- 2 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- korica naranče
- šećer u prahu
Za pripremiti kolač od višnje najprije zagrijte pećnicu na 160°C. Namažite maslacem kalup za tortu od 20cm i obložite podlogu papirom za pečenje. Izlomite kekse, a zatim ih sameljite u sitne mrvice. Otopite maslac sa sirupom, pa umiješajte u mrvice dok ne budu ravnomjerno vlažne. Stavite u posudu za pečenje, pecite 10 minuta te ostavite da se ohladi.
Za ovaj kolač od višanja, višnje trebaju biti okoštene. Okoštene višnje ubacite u posudu sa 85 grama šećera. Blendajte dok smjesa ne postane glatka, a zatim stavite u malu posudu i zakuhajte 5 do 6 minuta, odnosno dok smjesa ne postane gusta.
U posudu za miksanje dodajte sir, kukuruzno brašno, jaja, preostali šećer, vaniliju i koricu naranče. Blendajte dok ne postane glatko. Žlicom izlijte polovicu smjese u lim, a zatim žlicom ravnomjerno po vrhu rasporedite pola kreme od višanja. Preko toga žlicom prelijte preostalu smjesu za cheesecake. Pecite 45 minuta, a zatim isključite pećnicu i ostavite 30 minuta. Kolač od višanja ukrasite po želji, ohladite i poslužite.