Kolač od budeve odličan je jesenski desert. Bundeva u kombinaciji s krem sirom daje poseban desert. Uz pomoć recepta pripremite ukusan i sočan kolač od bundeve.
Sastojci potrebni za pripremu kolača od bundeve:
- 25 dkg brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- žličica sode bikarbone
- 2 žličice mljevenog cimeta
- 1½ žličice mljevenog đumbira
- prstohvat muškatnog oraščića
- žličica soli
- 30 dkg šećera
- pire od bundeve
- 2,5 dcl ulja
- 4 jaja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
Za glazuru od krem sira:
- 15 dkg maslaca
- 25 dkg krem sira
- žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
- 35 dkg šećera u prahu
Priprema kolača od bundeve:
Zagrijte pećnicu na 160 C. Pripremite kalup za pečenje.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, đumbir, muškatni oraščić i sol.
U posebnoj posudi umutite šećer, bundevu, ulje, jaja i vaniliju, dok ne postane glatka. Ulijte u smjesu brašna i miješajte dok se ne sjedini. Izlijte u pripremljeni kalup za tortu.
Pecite oko pola sata. Pustite da se potpuno ohladi.
Za glazuru od krem sira:
U velikoj posudi umutite maslac dok ne postane gladak. Dodajte krem sir i miksajte dok se smjesa ne sjedini. Dodajte vanilij, sol i šećer u prahu. Premažite po vrhu ohlađene torte. Vaš kolač od bundeve je gotov.