Za ovaj slasni kolač koji se odmah jede trebati će vam svega 15 minuta. Skupite potrebne sastojke i na brzinu pripremite kolač koji se odmah jede.
Sastojci za čokoladni kolač koji se odmah jede:
- 75 g maslaca, plus malo više za podmazivanje
- 50 g maslaca od kikirikija
- 1 jaje
- 25 g kakaa u prahu
- 50 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- nekoliko žličica najdražeg pekmeza
Kako se priprema kolač koji se odmah jede?
Dodajte maslac i maslac od kikirikija u zdjelu prikladnu za mikrovalnu pećnicu i kuhajte na visokoj temperaturi 30 sekundi da se otope. Izvadite iz mikrovalne i dobro promiješajte. Ostavite da se malo ohladi pa dodajte jaje i promiješajte da se sjedini.
Namažite maslacem i obložite drugu okruglu posudu za mikrovalnu prozirnom folijom. Stavite smjesu maslaca od kikirikija u obloženu posudu, zatim prosijte kakao prah i brašno i dodajte šećer. Lagano miješajte da dobijete gustu, ljepljivu pastu. Zagladite vrh smjese stražnjom stranom velike žlice.
Čajnom žličicom napravite rupice na vrhu smjese za kolače i svaku obilato napunite pekmezom jer će se otopiti kad se kuhaju. Stavite u mikrovalnu pećnicu na 3-4 minute na visokoj temperaturi. Izvadite kolač koji se jede odmah i ostavite da se ohladi 15 minuta (nastavit će se kuhati dok se hladi), a zatim uživajte!