Iako uz zagrebački odrezak većinom ide svaki prilog ipak postoje neki kojima dajemo prednosti to su:
Tartar umak i pomfri kao prilog uz zagrebački odrezak. Prvo napravite tartar umak. Po vašem uobičajenom receptu ili ga jednostavno kupite. Oguljeni krumpir operite i prerežite po dužini na debele štapiće. Odmah nakon rezanja stavite u hladnu vodu. Zagrijte ulje u fritezi ili u visokom loncu s malim promjerom do 150 ° C - provjerite temperaturu termometrom. Štapiće krumpira temeljito isperite kako biste uklonili škrob i pažljivo ih osušite. Zatim ih pržite na vrućoj masti tri do četiri minute dok ne omekšaju, ali još nisu poprimile nikakvu boju. Izvadite i ocijedite na kuhinjskom papiru. Zagrijte ulje na 175 ° C i pržite ih još četiri do pet minuta dok krumpirići ne postanu hrskavi i zlatno smeđi. Pomfrit izvadite, kratko ocijedite i u zdjeli pomiješajte sa soli i majčinom dušicom.
Krumpir iz folije kao prilog uz zagrebački odrezak. Narežite krumpir na kriške. Ako dodajete dodatno povrće, operite ih i narežite. Na tepsiju poslažite povrće i krumpir uz malo narezanog luka te prelijte maslacem i začinima. Zatvorite, ispecite i poslužite!
Francuska salata. Zamrznutu mješavinu povrća stavite u kipuću posoljenu vodu, a kad ponovo zakipi, kuhajte 10 minuta. Kuhano povrće ocijedite i ohladite. Majonezu pomiješajte sa senfom, vrhnjem, soli i paprom i dodajte ohlađenom povrću. Dodajte krastavce i sve zajedno lagano promiješajte.