Salate su brz i jednostavan način za pripremu hranjivog i laganog obroka koji se može napraviti od svježih namirnica i bez kuhanja. Kako bi salate bile ukusne i ukusne važno ih je poslužiti uz pravilan ocat. Ulje i ocat uz malo soli i papra mogu nadoknaditi jednostavan, ali svijetli preljev za salatu, ovisno o vrsti octa koji se koristi. Koji ocat za zelenu salatu koristiti?
Ocat daje kiselost, slatkoću i karakter inače bljutavim salatama. Jedan od najpopularnijih octa za salatu je balzamični ocat. Vrlo je prepoznatljiv po tome što je deblji i gušće teksture, kao i tamnije boje. Smatra se kraljem svih octa i onim koji se službeno proizvodi samo u Italiji. Ovaj ocat za zelenu salatu nije najbolji izbor, ali može proći.
U posljednjih nekoliko godina, jabučni ocat postao je jedan od najsvestranijih octa koji se procjenjuje zbog brojnih zdravstvenih prednosti za tijelo. Kaže se da pomaže u regulaciji probave, u borbi protiv nekih blagih bolesti i da brzo dobije energiju. Kada se pitate koji ocat za zelenu salatu trebate koristiti, jabučni se definitivno preporuča.