Priprema zimnice pomoću octa je vrlo stara metoda dugotrajnog čuvanja namirnica. Donosimo koji je najbolji ocat za kiseljenje zimnice.
Alkoholni ocat je ocat koji nastaje kiselim vrenjem iz tekućina biljnog porijekla koja sadrže alkohol. Alkoholni ocat proizvodi se tako što se esencijalna octena kiselina razrijedi, a octenu kiselinu možete nabaviti u trgovinama.
U nastavku donosimo recept za pripremu alkoholnog octa koji je najbolji ocat za kiseljenje zimnice. Alkoholni ocat dobije se fermentacijom bakterija kiselog vrenja koje alkohol pretvara u octenu kiselinu koja se razrijedi s vodom. Za pripremu alkoholnog octa od tri posto octene kiseline potrebno vam je 955 ml hladne prokuhane vode i 45 ml esencije octene kiseline. U lonac za kuhinje stavite vodu koju ste prethodno prokuhali i ohladili. U vodu ulijte octenu kiselinu i sve zajedno dobro pomiješajte metalnom žlicom. Ostavite tekućinu da odstoji oko 5 minuta te ju prelijte u staklenku ili plastičnu bocu te dobro zatvorite čepom ili poklopcem. Nakon 24 sata vaš alkoholni ocat koji je najbolji ocat za kiseljenje zimnice spreman je za korištenje.
Ocat koji je najbolji ocat za kiseljenje zimnice je alkoholni te ga je vrlo jednostavno napraviti.