Ako nekad niste bili zadovoljni sa svojim pire krumpirom, krivac je vjerojatno bila kriva vrsta krumpira. Kad stručnjaci razgovaraju koji krumpir za pire treba odabrati, nisu u krivu. Važno je znati koji krumpir za pire od svih vrsta koje postoje ide jer ćete samo tako dobiti ovaj savršeni prilog.
Naime, mladi krumpir nikako nije za pire krumpir. On je odličan za pečene priloge, no pire će zbog njega biti gumenast. Stoga, koji krumpir za pire je dobar? Dobar je crveni krumpir koji je svojom teksturom brašnat zbog čega će tekstura pirea biti isto takva – brašnasta i kremasta.
Sljedeći put kada radite pire krumpir, razmišljajte i pitajte se koji krumpir za pire odabrati, ali uvijek odaberite crveni. Na taj ste način već pola puta do svog savršenog pire krumpira koji će biti dovoljno brašnast, kremast i lijepo, ali ne previše sljubljen.