Flam je vrsta goveđeg ili svinjskog mesa koja se sastoji od potrbušine i slabina. Flam se može koristiti u raznim receptima, osobito ako ste ljubitelj odreska. Ovdje pronađite nešto više o flamu i saznajte koji je točno dio mesa flam.
Potrbušina je dio goveđeg ili svinjskog mesa koji se koristi za pripremu raznih vrsta kobasica, panceta ili slanina. Potrbušina je vrlo masan dio mesa koji se može koristiti u raznim kulinarskim tehnikama od pečenja do kuhanja. Pripremite slaninu od potrbušine tako da ju narežete na tanke komade i ostavite u začinima preko noći. Zatim ujutro ispecite u pećnici i dobili ste flam koji se može koristiti kao dodatak mnogim jelima. Ali potrbušina nije jedini dio mesa koji se naziva flam, postoji još jedan dio. Koji je još dio mesa flam?
Osim potrbušine u flam spadaju i slabine. Slabine su još poznate kao T-bone ili Porterhouse steak. Slabine su mišići između rebra i zdjelice svinje ili goveda. Slabine se najčešće koriste kao odresci i predstavljaju glavno jelo u raznim restoranima. Od slabina se također može napraviti i gulaš.