Prstohvat soli brz je i jednostavan način da svojoj hrani date malo okusa. Međutim, konzumiranje previše soli može dovesti do zdravstvenih posljedica kao što su bolesti srca. Iz tog razloga, bitno je početi razmišljati koje začine koristiti umjesto soli.
Origano je biljka koju možete uzgajati u svom vrtu. Nema ništa bolje nego izaći van i ubrati nekoliko listova koje ćete baciti u svoj lonac ili tavu. Ovaj začin možete koristiti svjež ili sušen i zdrobljen, kojim možete posipati hranu. Origano ima oštar miris i može biti gorak ako se koristi previše. Mnoga mediteranska jela koriste ovaj začin za dodavanje dodatnog okusa i začina. Jedan od najboljih načina za korištenje origana je s rajčicom i mozzarellom. Savršena je završnica za Caprese salatu ili domaću pizzu.
Koje začine koristiti umjesto soli? Timijan!
Majčina dušica je još jedan začin koji možete uzgajati u svom dvorištu ili u loncu na prozorskoj dasci. Biljka izgleda kao mali listovi na maloj stabljici, što je čini izvrsnom za ukrašavanje tanjura. U obrocima možete koristiti majčinu dušicu svježu ili sušenu i zdrobljenu iz lokalnog supermarketa. Uz, majčinu dušicu još možete koristiti i začin poput đumbira. Nadamo se da ste zadovoljni odgovorom na pitanje: „Koje začine koristiti umjesto soli?“.