Zdravlje / Koje voće ima najmanje šećera?

Image
Foto: Pixabay

U potrazi ste za voćem sa izuzetno malom količinom šećera? Saznajte koje voće ima najmanje šećera.

15.6.2022.
9:46
Pixabay
Play logo

Voće sadrži prirodni šećer koji se zove fruktoza. Voće također osigurava hidrataciju jer je većina voća oko 90% vode i vlakna. Prisutnost vlakana pomaže u usporavanju tjelesne apsorpcije šećera poput fruktoze iz crijeva u krv. No, postoje vrste voća koje imaju nevjerojatno malu količinu šećera. Ove četiri vrste voća imaju najmanje šećera.

Play logo

Prvo voće koje ima malo šećera su banane. Banane su bogate kalijem, koji je važan za rad mišića i zdravlje srca. Također sadrže vitamin C, koji može pomoći u jačanju imunološkog sustava. Sljedeća vrsta voća sa niskim udjelom šećera je naranča. Naranče su bogate vitaminom C, koji je koristan za imunološki sustav. Također mogu pomoći u snižavanju razine kolesterola i smanjenju rizika od srčanog ili moždanog udara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maline su sljedeća vrsta voća koja ima malo šećera. Maline su dobar izvor vlakana i pomažu u smanjenju rizika od srčanih bolesti. Oni također sadrže antioksidans koji može smanjiti rizik od raka. Posljednja vrsta voća sa malom količinom šećera su rajčice. Iako se rajčice često smatraju povrćem, one su zapravo voće. Rajčice su bogate vitaminom C, koji je koristan za imunološki sustav. One također sadrže tvar zvanu likopen, koja je povezana sa smanjenjem rizika od srčanih bolesti i poboljšanjem kognitivnih funkcija.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo