Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Svijet povrća /

Koje su karakteristike crvenog krumpira? Kako najbolje pripremiti crveni krumpir?

Crveni krumpir upečatljive je boje i okusa što ga čini omiljenim sastojkom u mnogim jelima, dodajući ne samo prepoznatljivu nijansu već i neodoljiv okus obroku.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Crveni krumpiri su mali do srednje veličine i okrugli ili ovalni otprilike ujednačenog oblika. Tanka kožica je svijetlo do tamnocrvene boje i glatka je sa svijetlosmeđim točkicama, mrljama i udubljenjima. Meso je hrskavo, bijelo i čvrsto. Kada je kuhan, crveni krumpir ima voštanu i gustu teksturu i blag, puterasti i zemljani okus.

Crveni krumpir dostupan je tijekom cijele godine. Crveni krumpir je globalno poznat po tome što dobro održava svoj oblik kada se kuha i može se koristiti u brojnim kulturološki različitim receptima. Crveni krumpir često se označava kao "mladi krumpir", iako se ova kategorizacija odnosi samo na crveni krumpir koji se bere prerano i ima malu veličinu.

Crveni krumpir je najprikladniji za kuhanje, pečenje ili prženje. Spremno upija popratne okuse i nudi divnu teksturu u raznim jelima, kako hladnim tako i toplim. Crveni krumpir se smatra izvrsnim krumpirom za salatu jer dobro zadržava svoj oblik kada je kuhan i može se peći i drobiti. Također se može koristiti u juhama, varivima ili poslužiti pečeni ili kao pire.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike