Svijet povrća /

Koje su karakteristike crvenog krumpira? Kako najbolje pripremiti crveni krumpir?

Image
Foto: Pixabay

Crveni krumpir upečatljive je boje i okusa što ga čini omiljenim sastojkom u mnogim jelima, dodajući ne samo prepoznatljivu nijansu već i neodoljiv okus obroku.

10.8.2023.
10:23
Pixabay
VOYO logo

Crveni krumpiri su mali do srednje veličine i okrugli ili ovalni otprilike ujednačenog oblika. Tanka kožica je svijetlo do tamnocrvene boje i glatka je sa svijetlosmeđim točkicama, mrljama i udubljenjima. Meso je hrskavo, bijelo i čvrsto. Kada je kuhan, crveni krumpir ima voštanu i gustu teksturu i blag, puterasti i zemljani okus.

Crveni krumpir dostupan je tijekom cijele godine. Crveni krumpir je globalno poznat po tome što dobro održava svoj oblik kada se kuha i može se koristiti u brojnim kulturološki različitim receptima. Crveni krumpir često se označava kao "mladi krumpir", iako se ova kategorizacija odnosi samo na crveni krumpir koji se bere prerano i ima malu veličinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni krumpir je najprikladniji za kuhanje, pečenje ili prženje. Spremno upija popratne okuse i nudi divnu teksturu u raznim jelima, kako hladnim tako i toplim. Crveni krumpir se smatra izvrsnim krumpirom za salatu jer dobro zadržava svoj oblik kada je kuhan i može se peći i drobiti. Također se može koristiti u juhama, varivima ili poslužiti pečeni ili kao pire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo