Odlučili ste kupiti meso za sušenje, ali ne znate koje je najbolje meso za sušenje. Nije svejedno koji dio mesa se odvaja za sušenje jer nije svaki dio mesa dobar za sušenje. Koje meso je najbolje za sušenje?
Sušeno meso ima stoljetne korijene u kuhinji diljem svijeta. Često sušeno na zraku ili sušeno solju, sušenje se smatra najstarijim oblikom konzerviranja mesa . Vlaga napušta meso dok se suši, čime se smanjuje težina i veličina mesa, ali i dalje zadržava proteine. Prednost sušenog mesa je što ne zahtijeva hlađenje; međutim, nedostatak je što većina sušenog mesa ima vrlo visok sadržaj natrija.
Koje je meso najbolje za sušenje?
Najbolje meso za sušenje je svježe meso za početak. Ali koja vrsta mesa je najbolja za sušenje? Crveno meso koje se najviše koristi za sušenje je svinjetina i govedina. Isto tako za sušenje mesa se koriste starije životinje u odnosu na mlađe. Razlog tome je što meso starije životinje sadrži manje vode.