Iako odabrana vrsta brašna ovisi o stilu pizze koju biste na kraju željeli dobiti, svako brašno ima jedinstvene osobine koje vam mogu pomoći da napravite pizzu svojih snova. Koje je najbolje brašno za pizzu?
Dok se višenamjensko brašno može koristiti za gotovo sve, ono je sjajno brašno za korištenje kada pokušavate postići tanku koru pizze. To je zato što višenamjensko brašno ne sadrži toliko glutena kao druge vrste brašna. Zbog nižeg sadržaja glutena, kada se koristi zajedno s drugim sastojcima za tijesto za pizzu, tijesto se neće dići tako visoko kao tijesto koje sadrži puno glutena. Druge stvari koje treba imati na umu kada koristite višenamjensko brašno kao sastojak tijesta za pizzu je da se ponekad može teže razvući u usporedbi s drugim brašnom jer se lakše kida. Ali svakako ovo je brašno sasvim solidno za pizzu. Koje brašno za pizzu još možete koristiti?
Druga najčešća vrsta brašna koja se koristi za pravljenje tijesta za pizzu i većina ljudi radi tijesto za domaću pizzu je brašno za kruh. Brašno za kruh ima veću količinu glutena i proteina od višenamjenskog brašna. Visok udio glutena u ovom brašnu stvara vrlo strukturirano tijesto koje omogućuje rastezanje i dizanje. Ova struktura stvara gusto, mekano i izrazito pahuljasto tijesto s hrskavim rubovima. Tako da se brašno za kruh definitivno preporuča kada se pitate koje brašno za pizzu koristiti.