Napravili ste biskvit, ali ne izgleda baš onako kako ste zamislili? Gdje se dogodila pogreška? Najvjerojatnije je za neuspjeh zaslužno brašno koje ste koristili za izradu biskvita.
Brašno je jedan od najvažnijih sastojaka u receptu za biskvit. Ne samo da daje strukturu biskvitu, već pruža važne elemente okusa i teksture. Odabir najboljeg brašna za izradu biskvita je od velike važnosti. Na tržištu postoji mnogo opcija.
Brašno koje ide u biskvit je oštro brašno. Osim za pripremu biskvita oštro pšenično brašno se koristi i za prhke kolače, kekse, žličnjake, okruglice i njoke. Također, za zgrušnjavanje variva i umaka.
Za biskvit možete koristiti kombinaciju oštrog i glatkog brašna. Pomiješajte pola oštrog brašna s pola glatkog brašna. Glatko brašno koristi se za pripremu raznih vrsta kruha i peciva, kolača od dizanog tijesta i savijača od vučenog tijesta, dok se oštro brašno koristi za prhke kolače, biskvitna i kuhana tijesta.