Priprema kolača /

Koje brašno ide u biskvit?

Image

Želite napraviti ukusni kolač ili tortu no niste sigurni koje brašno ide u biskvit? Koje je najbolje brašno za biskvit?

11.12.2021.
9:24
VOYO logo

Brašno za biskvit mora biti lagano, fino mljeveno brašno s nižim sadržajem proteina od višenamjenskog brašna. Odgovor na pitanje koje brašno ide u biskvit je glatko brašno. Glatko brašno mljeveno je od meke pšenice i sadrži najmanju količinu proteina u usporedbi s drugim brašnom, oko 5 do 8%.

Ako ste naišli na jedan od brojnih ukusnih recepata za brašno za torte, možda se pitate što je točno glatko brašno, zašto je glatko brašno odgovor na pitanje koje brašno ide u biskvit i za što se najbolje koristi. Ono što razlikuje sva brašna jedno od drugog je gluten. Za brašno koje ide u biskvit važno je da ima što manju količinu glutena. Gluten čini sadržaj bjelančevina u brašnu, a svaka vrsta brašna ima drugačiji sadržaj bjelančevina. Zašto je gluten važan u brašnu? Što je veći sadržaj glutena u vašem brašnu, to će tijesto biti gušće i ljepljivije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glatko brašno, odnosno brašno koje ide u biskvit se melje do ekstra fine konzistencije, što mu omogućuje da apsorbira puno vode. To rezultira finim mrvicama i mekom, nježnom teksturom. Dodatna apsorpcija vode također omogućuje da se tijesto malo podigne s brašnom za biskvit, pa je ova vrsta savršena ako želite napraviti visoku, pahuljastu tortu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo