Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Priprema kolača /

Koje brašno ide u biskvit?

Želite napraviti ukusni kolač ili tortu no niste sigurni koje brašno ide u biskvit? Koje je najbolje brašno za biskvit?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Brašno za biskvit mora biti lagano, fino mljeveno brašno s nižim sadržajem proteina od višenamjenskog brašna. Odgovor na pitanje koje brašno ide u biskvit je glatko brašno. Glatko brašno mljeveno je od meke pšenice i sadrži najmanju količinu proteina u usporedbi s drugim brašnom, oko 5 do 8%.

Ako ste naišli na jedan od brojnih ukusnih recepata za brašno za torte, možda se pitate što je točno glatko brašno, zašto je glatko brašno odgovor na pitanje koje brašno ide u biskvit i za što se najbolje koristi. Ono što razlikuje sva brašna jedno od drugog je gluten. Za brašno koje ide u biskvit važno je da ima što manju količinu glutena. Gluten čini sadržaj bjelančevina u brašnu, a svaka vrsta brašna ima drugačiji sadržaj bjelančevina. Zašto je gluten važan u brašnu? Što je veći sadržaj glutena u vašem brašnu, to će tijesto biti gušće i ljepljivije.

Glatko brašno, odnosno brašno koje ide u biskvit se melje do ekstra fine konzistencije, što mu omogućuje da apsorbira puno vode. To rezultira finim mrvicama i mekom, nježnom teksturom. Dodatna apsorpcija vode također omogućuje da se tijesto malo podigne s brašnom za biskvit, pa je ova vrsta savršena ako želite napraviti visoku, pahuljastu tortu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike