Neovisno o tome radite li voćni biskvit, čokoladni, od vanilije, oraha ili kojeg drugog okusa, lagana bijela krema za tortu idealna je za sve. Slaže se sa svim biskvitima, a također i voćem. Isto tako, lagana bijela krema za torte ima sastojke koje sigurno imate kod kuće.
Stoga nema prepreke da ju pripremite, a od sastojaka lagana bijela krema za tortu treba:
- 700 ml mlijeka
- 100 grama gustina
- 200 ml slatkog vrhnja
- 150 grama šećera
- 1 vanilin šećer
Gustin pomiješajte s otprilike 200 ml mlijeka. Ostatak mlijeka sa šećerom i vanilin šećerom stavite kuhati i kada zavri, dodajte mu gustin. Kuhajte na laganoj vatri miješajući dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Izradite slatko vrhnje u šlag, a zatim ga pomiješajte u hladnu kremu.
Ovako pripremljena lagana bijela krema za tortu spremna je za slaganje torte.