Knedle s mljevenim mesom ukusno je jelo od mljeveno mesa svinjetine koje možete poslužiti kao glavno jelo. Donosimo vam recept za pripremu knedla s mljevenim mesom.

Knedle s mljevenim mesom sastojci:

  • 40 dkg krumpira
  • žličica kurkume
  • 3 dkg maslaca
  • 6 dkg grisa
  • 13 dkg glatkog brašna
  • 25 dkg mljevene svinjetine
  • 5 jaja
  • pola žličice mažurana
  • ulje
  • pola žličice mljevene crvene paprike
  • 2 dkg krušnih mrvica
  • sol
  • papar

Knedle s mljevenim mesom priprema:

Krumpir skuhajte. Gris stavite u decilitar vode neka odstoji.

Mljeveno meso pomiješajte sa lukom koji ste nasjeckali, majčinom dušicom, mljevenom crvenom paprikom, krušnim mrvicama, jajima, soli i paprom. Napravite od tih sastojaka smjesu.

Oblikuje kuglice promjera oko 2 centimetra te stavite peći na tavu oko tri munute sa svih stana.

Kada je krumpir kuhan, propasirajte ga i dodajte u njega maslac, žumanjke te začinite sa soli i kurkumom. Sve dobro izmiješajte. Dodajte gris i brašno te izmiješajte. Kada ste dobili tijesto napravite od njega omot za mesne kuglice. Dlanovima oblikuje kuglice i stavit ekuhati u posoljenu vruću vodu. Nakon što knedle isplivaju na površinu izvadite ih van.

Knedle s mljevenim mesom su gotove i spremne za posluživanje.