Knedle s mljevenim mesom ukusno je jelo od mljeveno mesa svinjetine koje možete poslužiti kao glavno jelo. Donosimo vam recept za pripremu knedla s mljevenim mesom.
Knedle s mljevenim mesom sastojci:
- 40 dkg krumpira
- žličica kurkume
- 3 dkg maslaca
- 6 dkg grisa
- 13 dkg glatkog brašna
- 25 dkg mljevene svinjetine
- 5 jaja
- pola žličice mažurana
- ulje
- pola žličice mljevene crvene paprike
- 2 dkg krušnih mrvica
- sol
- papar
Knedle s mljevenim mesom priprema:
Krumpir skuhajte. Gris stavite u decilitar vode neka odstoji.
Mljeveno meso pomiješajte sa lukom koji ste nasjeckali, majčinom dušicom, mljevenom crvenom paprikom, krušnim mrvicama, jajima, soli i paprom. Napravite od tih sastojaka smjesu.
Oblikuje kuglice promjera oko 2 centimetra te stavite peći na tavu oko tri munute sa svih stana.
Kada je krumpir kuhan, propasirajte ga i dodajte u njega maslac, žumanjke te začinite sa soli i kurkumom. Sve dobro izmiješajte. Dodajte gris i brašno te izmiješajte. Kada ste dobili tijesto napravite od njega omot za mesne kuglice. Dlanovima oblikuje kuglice i stavit ekuhati u posoljenu vruću vodu. Nakon što knedle isplivaju na površinu izvadite ih van.
Knedle s mljevenim mesom su gotove i spremne za posluživanje.