Knedle od brašna za paprikaš su tradicionalno jelo koje se priprema od tijesta i kuha se u umaku od paprikaša. Ove mekane i ukusne kuglice tijesta dodaju poseban element jelu, obogaćujući teksturu i pružajući sočnost. Sastojci za knedle od brašna za paprikaš su:
- 200g krumpira, kuhanog i zgnječenog
- 1 jaje
- Prstohvat soli
- 250-300g pšeničnog brašna
Za pripremu knedli od brašna za paprikaš najprije skuhajte krumpir u slanoj vodi, zatim ga ocijedite, ogulite i zgnječite u pire. U zdjeli pomiješajte zgnječeni krumpir, jaje i sol. Postupno dodajte brašno dok ne dobijete mekano i glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke. Na lagano pobrašnjenoj površini oblikujte tijesto u valjak i narežite ga na komade.
Svaki komad tijesta oblikujte u malu kuglicu. Možete koristiti malo brašna kako bi se tijesto lakše oblikovalo. U loncu prokuhajte slanu vodu. Spustite kuglice tijesta u kipuću vodu i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu, što obično traje 5-7 minuta. Pripremite paprikaš prema svom receptu. Kada je paprikaš gotov, dodajte kuhane knedle u paprikaš i promiješajte kako bi se knedle ravnomjerno rasporedile u umaku. Ovaj recept za knedle od brašna za paprikaš već je gotov i paprikaš s knedlama već je spreman za posluživanje. Dobar tek!