Spremanje zimnice /

Kiseljenje ribanog kupusa u vreći za hladne zimske dane

Image
Foto: Pixabay

Polako ali sigurno stiže nam sezona kiseljenja kupusa, postoji nekoliko načina kiseljenja. Kako se kiseli ribani kupus u vreći?

31.10.2021.
15:11
Pixabay
VOYO logo

Ako želite da proces kiseljenja vašeg kupusa bude što je moguće više higijenski, tada je najbolje da to radite u vreći.

Za početak naribajte onoliku količinu kupusa za koju mislite da ćete je koristiti prilikom kiseljenja. Ostavite naribani kupus da stoji nekoliko sati, a zatim pripremite vreće za kiseljenje kupusa. Počnite sa umetanjem prvog sloja kupusa u vreću. Obratite pažnju da svaki sloj dobro ugnječite u vreći kako bi se ispustili sokovi i omogućila fermentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svakog sloja ne zaboravite dodati soli kako bi kiseljenje vašeg kupusa u vreći prošlo u najboljem mogućem tonu. Svakih nekoliko slojeva možete dodati par zrna papra. Probajte što je jače moguće stisnuti kupus u vreći, jer je poželjno da izađu sokovi. Nemojte se iznenaditi ako u početnom dijelu sok neće izlaziti kao što ste to očekivali. Nakon nekoliko slojeva počet će se ispuštati sokovi iz vašeg ribanog kupusa u vreći.

Obratite pažnju na to da vreću ne napunite do kraja kupusom kako bi se ona mogla zavezati. Nakon što ste gotovi s pripremom ribanog kupusa u vreći, tada je poželjno da vreću stavite u bačvu ili neku drugu posudu u kojoj će on moći stajati. U bačvu ulijte vodu kako tijekom procesa kiseljenja ne bi u posudu ulazio zrak i stavite određeni teret na vreću s vašim kupusom. Važno je napomenuti da temperatura u prostoriji u kojoj se nalazi ribani kupus u vreći nije prehladna, preporučljivo je da temperatura bude oko 20 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo