Glavno jelo / Kiseli kupus na francuski način

Kako pripremiti kiseli kupus? Donosimo vam recept za pripremu jela kiseli kupus na francuski način.

20.7.2021.
15:27
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jelo kiseli kupus na francuski način jednostavno se priprema, gotovo je za pola sata, a vrlo je ukusno. Poslužite kiseli kupus na francuski način kao predjelo ili glavno jelo.

Kiseli kupus na francuski način sastojci:

  • 50 dkg kiselog kupusa
  • svježa crvena paprika
  • sušeni mažuran
  • glavica luka
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 3 žlice koncentrata rajčice
  • 20 dkg svinjskog filea
  • češanj češnjaka
  • papar 5 dkg maslaca
  • žličica crvene mljevene paprike
  • 2,5 dcl goveđeg temeljca
  • sol

Kiseli kupus na francuski način priprema:

Na tavu dodajt emaslac te luk, češnjak narezan na listiće, svježu crvenu papriku i sve posolite. Pžite dok povrće ne omekša. Dodajte muškatni oraščić, mljevenu crvenu papriku, mažuran, te narezanu svinjetinu na mane komadiće. Sve pržite i nakon pet minuta dodajte koncentrat rajčice. Ulijte temeljac i promiješajte. Na kraju dodajte kiseli kupus, izmijeašjte i pirjajte 10-ak minuta.

Kiseli kupus na francuski način je gotov i spreman za posluživanje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali