Jelo kiseli kupus na francuski način jednostavno se priprema, gotovo je za pola sata, a vrlo je ukusno. Poslužite kiseli kupus na francuski način kao predjelo ili glavno jelo.
Kiseli kupus na francuski način sastojci:
- 50 dkg kiselog kupusa
- svježa crvena paprika
- sušeni mažuran
- glavica luka
- prstohvat muškatnog oraščića
- 3 žlice koncentrata rajčice
- 20 dkg svinjskog filea
- češanj češnjaka
- papar 5 dkg maslaca
- žličica crvene mljevene paprike
- 2,5 dcl goveđeg temeljca
- sol
Kiseli kupus na francuski način priprema:
Na tavu dodajt emaslac te luk, češnjak narezan na listiće, svježu crvenu papriku i sve posolite. Pžite dok povrće ne omekša. Dodajte muškatni oraščić, mljevenu crvenu papriku, mažuran, te narezanu svinjetinu na mane komadiće. Sve pržite i nakon pet minuta dodajte koncentrat rajčice. Ulijte temeljac i promiješajte. Na kraju dodajte kiseli kupus, izmijeašjte i pirjajte 10-ak minuta.
Kiseli kupus na francuski način je gotov i spreman za posluživanje.