Ovaj recept za savršene kineske rezance primjer je kako da sami napravite ukusno, zdravo i svježe kinesko jelo u vlastitoj kuhinji.
Za ovaj recept kineskih rezanci možete koristiti gotovo bilo koju kombinaciju povrća ili proteina koju želite.
Za pripremu kineskih rezanaca potrebni su vam sljedeći sastojci:
- đumbir
- češnjak
- zeleni luk
- cherry rajčica
- povrće prema želji
Kineske rezance kuhajte malo manje nego što je navedeno u uputama na pakiranju. Ocijedite ih i isperite hladnom vodom te ostavite sa strane. Zagrijte ulje u woku na jakoj vatri.
Kad se zagrije, dodajte češnjak i đumbir. Pržite 30 sekundi prije dodavanja zelenog luka i povrća. Zatim pržite još 2-3 minute i dodajte cherry rajčicu i ostavite da gotovo ispari prije nego dodate bilo koje meso koje koristite i kineske rezance.
Kuhajte na srednjoj vatri i dodajte oba umaka od soje, umak od kamenica i papar. Pržite još 1-2 minute, a zatim promiješajte da se sve sjedini i poslužite kineske rezance.