Postoji mnogo različitih vrsta kineskog kupusa pa izaberite onaj koji je dostupan kako biste pripremili kineski kupus na lešo. Mnoge velike trgovine mješovitom robom imaju kineski kupus koji se oboje smatraju vrstama kineskog kupusa.
Sastojci za kineski kupus na lešo:
- 450 g kineskog kupusa
- 2 žlice biljnog ulja
- 2 žlice mljevenog češnjaka
- 4 sušena crvena čilija očišćena od sjemenki i nasjeckana
- 2 žličice vina za kuhanje
- 1 žlica soja umaka ili više po potrebi
- pola žličice šećera
- 1-2 žlice vode
- pola žličice octa
- 2 mladog luka nasjeckanog
- soli po ukusu
Kineski kupus na lešo priprema:
U posudu na jakoj vatri dodajte ulje. Kad se zagrije, dodajte češnjak i čili, smanjite vatru na srednju i miješajući pržite minutu. Ne dopustite da češnjak zagori. Dodajte kineski kupus, vino, sojin umak, šećer i vodu. Pojačajte vatru, poklopite posudu i pustite da se kupus kuha 1-2 minute. Otklopite i umiješajte ocat, mladi luk i sol po ukusu.
Kiseli kupus bi trebao uvenuti, ali još uvijek lagano hrskav i karameliziran. Poslužite vruće i uživajte!