Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Azijska kuhinja /

Kako se priprema ukusni recept za kimchi?

kimchi je savršen primjer posebnosti azijske kuhinje. Donosimo jednostavan kimchi recept koji će vas oduševiti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kimchi je vrsta fermentirane hrane koja potječe iz Koreje. Ovaj recept za kimchi od napa kupusa, rotkvice i korejskog vlasca će vas oduševiti.

Sastojci potrebni da se pripremi ukusan i jednostavan korejski kimchi recept su:

4 kg kineskog kupusa

5 litara vode

285 grama krupne soli

100 grama soli

2 žlice rižinog brašna

540 grama rotkvice

1 žlica fine morske soli

3 i pol žlice ribljeg umaka

2 žlice slanih škampa

90 grama vlasca

140 grama mrkve

40 grama mljevenog češnjaka

Pola žlice mljevenog đumbira

2 žlice šećera

75 grama luka

Kako biste pripremili ovaj recept za kimchi najprije napa kupus narežite na četvrtine i isperite u tekućoj vodi. Otopite grubu sol u 4 litre vode u velikoj zdjeli. Napa kupus umočite u slanu vodu jedan po jedan i premjestite ga na pleh za daljnje soljenje. Prstohvat kuhinjske soli utrljajte preko gustog bijelog dijela kupusa. Lagano otvorite svaki list i pospite sol preko debelog bijelog dijela.

Stavite posoljeni kupus u veliku prehrambenu plastičnu vrećicu i ulijte slanu vodu. Zatvorite plastičnu vrećicu. Ostavite kupus na 6 sati da se ukiseli. Nakon što je proces namakanja završen, kupus isperite u tekućoj vodi te ih stavite u cjedilo i ostavite da se ocijede 1 sat.

Dok čekate, pripremite ljepljivu pastu od riže. Pomiješajte ljepljivo rižino brašno s jednom litrom vode u loncu i kuhajte na srednjoj vatri 5-8 minuta, dok se ne zgusne. Kad je spremna, rižinu pastu prebacite u zdjelu srednje veličine i ostavite da se ohladi.

Pripremite veliku zdjelu za miješanje i dodajte rotkvicu, finu morsku sol, korejski riblji umak i slane škampe. Dodajte korejski vlasac, mrkvu, mljeveni češnjak, mljeveni đumbir, šećer, izmiješani luk i mješavinu korejskih pahuljica čilija. Sastojke dobro izmiješajte. Sada je kimchi pasta napravljena, spremna za upotrebu. Četvrtinu kupusa stavite na pleh. Preko svakog lista rasporedite začine. Ponovite ovaj korak za ostatak kupusa.

Prebacite kimchi u hermetički zatvorenu posudu i ostavite na sobnoj temperaturi 24 sata, a zatim premjestite u hladnjak. Ovaj recept za kimchi je gotov te kimchi poslužite nakon 2 do 3 dana kada upije sav okus.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike