Azijska kuhinja / Kako se priprema ukusni recept za kimchi?

Image
Foto: Pixabay

kimchi je savršen primjer posebnosti azijske kuhinje. Donosimo jednostavan kimchi recept koji će vas oduševiti.

8.9.2022.
10:19
Pixabay
VOYO logo

Kimchi je vrsta fermentirane hrane koja potječe iz Koreje. Ovaj recept za kimchi od napa kupusa, rotkvice i korejskog vlasca će vas oduševiti.

Sastojci potrebni da se pripremi ukusan i jednostavan korejski kimchi recept su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 kg kineskog kupusa
  • 5 litara vode
  • 285 grama krupne soli
  • 100 grama soli
  • 2 žlice rižinog brašna
  • 540 grama rotkvice
  • 1 žlica fine morske soli
  • 3 i pol žlice ribljeg umaka
  • 2 žlice slanih škampa
  • 90 grama vlasca
  • 140 grama mrkve
  • 40 grama mljevenog češnjaka
  • Pola žlice mljevenog đumbira
  • 2 žlice šećera
  • 75 grama luka

Kako biste pripremili ovaj recept za kimchi najprije napa kupus narežite na četvrtine i isperite u tekućoj vodi. Otopite grubu sol u 4 litre vode u velikoj zdjeli. Napa kupus umočite u slanu vodu jedan po jedan i premjestite ga na pleh za daljnje soljenje. Prstohvat kuhinjske soli utrljajte preko gustog bijelog dijela kupusa. Lagano otvorite svaki list i pospite sol preko debelog bijelog dijela.

Stavite posoljeni kupus u veliku prehrambenu plastičnu vrećicu i ulijte slanu vodu. Zatvorite plastičnu vrećicu. Ostavite kupus na 6 sati da se ukiseli. Nakon što je proces namakanja završen, kupus isperite u tekućoj vodi te ih stavite u cjedilo i ostavite da se ocijede 1 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok čekate, pripremite ljepljivu pastu od riže. Pomiješajte ljepljivo rižino brašno s jednom litrom vode u loncu i kuhajte na srednjoj vatri 5-8 minuta, dok se ne zgusne. Kad je spremna, rižinu pastu prebacite u zdjelu srednje veličine i ostavite da se ohladi.

Pripremite veliku zdjelu za miješanje i dodajte rotkvicu, finu morsku sol, korejski riblji umak i slane škampe. Dodajte korejski vlasac, mrkvu, mljeveni češnjak, mljeveni đumbir, šećer, izmiješani luk i mješavinu korejskih pahuljica čilija. Sastojke dobro izmiješajte. Sada je kimchi pasta napravljena, spremna za upotrebu. Četvrtinu kupusa stavite na pleh. Preko svakog lista rasporedite začine. Ponovite ovaj korak za ostatak kupusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prebacite kimchi u hermetički zatvorenu posudu i ostavite na sobnoj temperaturi 24 sata, a zatim premjestite u hladnjak. Ovaj recept za kimchi je gotov te kimchi poslužite nakon 2 do 3 dana kada upije sav okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo