Ovaj keto kruh od bademovog brašna je bez glutena i s malo ugljikohidrata. Cijela vaša obitelj uživati će u ovom receptu za keto kruh s bademima.
Sastojci za keto kruh od bademovog brašna:
- 2 velika bjelanjka, sobne temperature
- 2 bjelanjaka i žumanjka, sobne temperature
- 200 g bademovog brašna
- 30 g maslinovog ulja
- 1 i pol žličica praška za pecivo
- ½ žličice ksantanske gume
- Sol i papar, po ukusu
- 120 ml tople vode
Keto kruh od bademovog brašna priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite mali kalup papirom za pečenje. Tucite 2 jaja i dodatna 2 bjelanjka 2 minute dok ne postanu pjenasti i udvostruče se. Pomiješajte suhe sastojke. Dodajte otopljeni maslac i vodu u smjesu od jaja. Dodajte suhe sastojke u smjesu od jaja i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Nemojte pretjerano miješati kako vaš keto kruh od bademovog brašna ne bi bio mrvljiv.
Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate keto kruh od bademovog brašna je prebaciti tijesto za kruh u obložen kalup za pečenje i pecite otprilike 45 minuta. Pustite da se keto kruh od bademovog brašna potpuno ohladi prije rezanja.