Jesenski plodovi /

Kesteni u pećnici - pripremite najbolje pečene kestene

Image

Kesteni u pećnici najbolji su način uživanja u kestenu. Gorki kad su sirovi, pečeni kesteni imaju nježan i pomalo slatkast okus s mekom teksturom sličnom batatu.

23.9.2021.
10:04
VOYO logo

Neki bi tvrdili da je najbolji način pečenja kestena preko vrućeg ugljena, bilo u kaminu ili na otvorenoj jami. Kad to nije praktično, Talijani ih peku iznad plamenika na plinskoj peći, u jednostavnoj željeznoj posudi s perforiranim dnom koje omogućuje plamenu da dotakne kestene. Ako nemate posebnu posudu za pečenje kestena ili plinski plamenik, nemojte očajavati. Za kestene u pećnici nije potrebna posebna oprema. Pečeni kesteni mogu se uživati sami, kao svečani zimski međuobrok ili poslastica nakon večere.

Italija je najveći europski proizvođač kestena, a posebno cijenjena vrsta uzgaja se u regiji Toskana Mugello. Kesteni su u sezoni otprilike od rujna do siječnja, a posebno su popularni oko Božića i Nove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što je potrebno za ukusni recept kestena u pećnici su 300 grama kestena. Kesteni u pećnici vrlo su jednostavni za napraviti, a evo kako ih ispeći.

Sakupite sastojke. Zagrijte pećnicu na 200°C. Oštrim nožem za rezanje ili kuharskim nožem napravite izrez u obliku slova X na okrugloj strani svakog kestena. Ovaj kritični korak sprječava eksploziju od unutarnjeg tlaka pri zagrijavanju i olakšava ljuštenje nakon pečenja. Rasporedite kestene na rešetku za pečenje ili lim za pečenje i stavite kestene u pećnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kestene u pećnici pecite ih dok se ljuske ne povuku s rezova i orašasti plodovi omekšaju. Stvarno potrebno vrijeme ovisit će o kestenima, ali bit će najmanje 15 do 20 minuta. Izvadite kestene iz pećnice i složite ih u hrpu u stari ručnik. Zamotajte ih, snažno stisnite i kesteni bi trebali pucketati te ih pustite da odstoje nekoliko minuta.

Povucite i otkačite tamne ljuske kako biste otkrili žuto-bijele kestene. Tijekom guljenja svakako uklonite i papirnatu kožu između ljuske i kestena.

Kesteni u pećnici su savršen način za proslaviti kraj ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo