Plodovi jeseni /

Najpopularniji i najjednostavniji način pripreme kestena

Image

Kesten priprema je vrlo jednostavna. Kesten se može pripremiti na nekoliko različitih načina, a donosimo vam najpopularniji način pripreme kestena.

25.9.2021.
10:38
VOYO logo

Najpoznatiji način pripreme kestena vjerojatno je iznad otvorene vatre. Najprije zapalite vatru u ložištu, kaminu ili roštilju. Ne treba vam velika vatra, ali morate imati plamen i rešetku za roštilj postavljenu neposredno iznad njih za pečenje kestena na ovaj način. Stavite trupac u kamin, ložište ili roštilj na drveni ugljen i zapalite ga. Upotrijebite novine kao potpalu da biste zapalili vatru.

Kesten pripremite tako da isperete kestene minutu pod toplom tekućom vodom kako biste ih očistili. Oštrim nožem za rezanje izrežite X na okrugle stranice kestena. Pazite da X prođe kroz ljusku i uđe u meso kestena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu kestena iznad vatre koristite veliki lim teške limene folije s nekoliko probušenih rupa, tavu od lijevanog željeza ili grill tavu s prorezima namijenjenu za kuhanje na otvorenoj vatri. Postavite kestene s X prema gore i raširite ih u jednom sloju. Ako želite probušiti rupice u komadu limene folije za pečenje kestena, upotrijebite ražanj ili mali nož i probušite rupu u limenoj foliji otprilike svakih 2,5 do 5,1 cm.

Kestenje pecite 20 do 30 minuta na vatri. Kestenje pecite dok ljuske ne pocrne, što će trajati oko 20 do 30 minuta ovisno o vrućini vatre. Stavite foliju ili tavu na rešetku za roštilj tik iznad plamena. Plamen bi trebao dodirivati dno i stranice folije ili posude. Pažljivo promatrajte kestene kako biste znali kad su gotovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je moguće, neka vatra ostane na istoj razini i izbjegavajte da se vatra previše zagrije ili bi kesteni mogli izgorjeti. Ostavite kestene da se ohlade 5 minuta pa ih ogulite. Nakon što su ljuske kestena pocrnjele, maknite ih s vatre i pustite da se ohlade prije nego što ih počnete guliti. Prstima odlijepite ljuske oko zarezanog područja kestena.

Za vađenje kestena s vatre upotrijebite vatrostalnu silikonsku rukavicu za pećnicu i stavite posudu na držač za posuđe ili podmetač da se ohladi.

Kesten priprema za buduće dane: kuhane i oguljene kestene možete staviti u hermetički zatvorenu posudu i čuvati ih u hladnjaku do 4 dana.

Kesten priprema nije komplicirana i nije vam potrebno puno sastojaka te je gotova za svega 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo