Karamelizirani đumbir odlična je dekoracija za različite torte i kolače. Kako se karamelizira đumbir?
Sastojci za pripremu karameliziranog đumbira:
- 1 kg svježeg đumbira, oguljenog i narezanog na kriške
- 1 šalica granuliranog šećera
Upute za pripremu karameliziranog đumbira:
Stavite đumbir i 3 šalice vode u srednji lonac na srednje jakoj vatri. Poklopite i kuhajte dok đumbir ne omekša, oko 45 minuta. Izlijte sve osim oko ¼ šalice vode. Dodajte šećer. Zakuhajte na srednje jakoj vatri, često miješajući.
Smanjite vatru na srednju i kuhajte uz miješanje oko 20 minuta. Šećer se ne smije prekristalizirati na đumbiru. Prebacite đumbir na rešetku za hlađenje, odvajajući pojedinačne komade.
Potpuno ohladite, a zatim spremite u hermetički zatvorenu posudu kako bi se đumbir karamelizirao. Recept za pripremu karameliziranog đumbira je gotov, uspješno ste karamelizirali đumbir.