Jela s mrkvom /

Kako se priprema karamelizirana mrkva?

Image
Foto: Pixabay

Karamelizirana mrkva je toliko ukusna da ćete ju sigurno pripremati barem dvaput. Donosimo recept kako se priprema karamelizirana mrkva.

10.11.2022.
12:04
Pixabay
VOYO logo

Prelivene smeđim šećerom i maslacem, a zatim ispečene tako da dobijete prekrasne karamelizirane rubove s umakom nalik na karamelu. Ovo je super brz i jednostavan prilog od mrkve koji je tako ukusan da biste mogli pojesti zdjelu ovoga za večeru. Donosimo recept za karameliziranu mrkvu.

Sastojci za priprema karamelizirane mrkve:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg mrkve, oguljene
  • 40 g smeđeg šećera
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 30 g ulja ili maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • pola žličice soli
  • pola žličice crnog papra
  • peršin, za ukras (po želji)

Kako se priprema karamelizirana mrkva?

Zagrijte pećnicu na 220°C. Narežite mrkvu dijagonalno na komade duljine 4 cm. Prepolovite deblji kraj tako da svi budu otprilike iste širine. U zdjelu pomiješajte šećer, maslac, češnjak, ulje, sol i papar. Izlijte na pladanj i raširite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite 15 minuta. Promiješajte, zatim pecite još 10 minuta dok ne omekša i ne postane karamelizirana na rubovima s dosta glazure koja ostane na pladnju. U glazuru pomiješajte mrkvu, pospite peršinom ako koristite. Karamelizirana mrkva se poslužuje topla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo