Kuharica /

Recept kako se rade kanapei od lososa

Image
Foto: Pixabay

Kanapei od lososa dobro će vam poslužiti kod svake svečanosti. Kako pripremiti kanapee od lososa?

3.2.2023.
14:52
Pixabay
VOYO logo

Losos je odlična namirnica za pripremu kanapea. Pripremite kanape sendviče od lososa na nešto drugačiji način uz pomoć našeg recepta.

Kanapei od lososa sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg krumpira
  • 100 g maslaca
  • 100 g glatkog brašna
  • žličica sode bikarbone
  • 280 g krem ​​sira
  • 100 ml vrhnja
  • limun
  • 200 g dimljenog lososa
  • 50 g kapara

Kanapei od lososa priprema:

Za pripremu kanapea od lososa, zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Izbodite krumpire po cijeloj površini vilicom, zatim pecite cijele oko sat vremena. Odložite ih na rešetku da se ohlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se krumpir dovoljno ohladi da se njime može rukovati, prerežite ga na pola i izvadite meso u veliku zdjelu, odbacivši koru. Krumpir dobro zgnječite pa umiješajte dvije trećine otopljenog maslaca, svo brašno i sodu bikarbonu. Dobro začinite.

Veliki pleh obložite papirom za pečenje i premažite polovicom preostalog maslaca. Krumpirovo tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini, pa ga položite na obloženu tepsiju. Premažite tijesto preostalim otopljenim maslacem i pecite 45 minuta ili dok izvana ne porumeni.

Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na plehu. Za kanapee od lososa u međuvremenu stavite krem ​​sir u veliku zdjelu i miksajte dok ne postane gladak. Umiješajte vrhnje i limunov sok te dobro začinite crnim paprom.

Smjesu od krem ​​sira premažite po cijeloj površini ohlađene krumpiriće. Velikim, oštrim nožem izrežite kolač od krumpira na 30 kvadrata, a zatim na vrh stavite trakice lososa, lišće kopra, kapare i koricu limuna. Prebacite na tanjur za posluživanje i poslužite kanapee od lososa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo