Losos je odlična namirnica za pripremu kanapea. Pripremite kanape sendviče od lososa na nešto drugačiji način uz pomoć našeg recepta.
Kanapei od lososa sastojci:
- 1 kg krumpira
- 100 g maslaca
- 100 g glatkog brašna
- žličica sode bikarbone
- 280 g krem sira
- 100 ml vrhnja
- limun
- 200 g dimljenog lososa
- 50 g kapara
Kanapei od lososa priprema:
Za pripremu kanapea od lososa, zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Izbodite krumpire po cijeloj površini vilicom, zatim pecite cijele oko sat vremena. Odložite ih na rešetku da se ohlade.
Nakon što se krumpir dovoljno ohladi da se njime može rukovati, prerežite ga na pola i izvadite meso u veliku zdjelu, odbacivši koru. Krumpir dobro zgnječite pa umiješajte dvije trećine otopljenog maslaca, svo brašno i sodu bikarbonu. Dobro začinite.
Veliki pleh obložite papirom za pečenje i premažite polovicom preostalog maslaca. Krumpirovo tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini, pa ga položite na obloženu tepsiju. Premažite tijesto preostalim otopljenim maslacem i pecite 45 minuta ili dok izvana ne porumeni.
Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na plehu. Za kanapee od lososa u međuvremenu stavite krem sir u veliku zdjelu i miksajte dok ne postane gladak. Umiješajte vrhnje i limunov sok te dobro začinite crnim paprom.
Smjesu od krem sira premažite po cijeloj površini ohlađene krumpiriće. Velikim, oštrim nožem izrežite kolač od krumpira na 30 kvadrata, a zatim na vrh stavite trakice lososa, lišće kopra, kapare i koricu limuna. Prebacite na tanjur za posluživanje i poslužite kanapee od lososa.