Kamenice na tri načina recept je za pripremu jela od kamenica koje se jednostavno priprema, a vrlo je ukusno. Kombinacija kamenica i pršuta dat će jelo koje možete poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo.
Kamenice na tri načina sastojci:
- 24 komada kamenica
- 8 kriški pršuta
- 4 limuna
- jaje
- 5 dkg kukuruznog brašna
- 5 dkg glatkog brašna
- 10 dkg zelene salate
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Kamenice na tri načina priprema:
Napravite umak tako da na maslinovom ulju pržite glatko brašno sa mlijekom, te začinite s paprom i soli. Kada se zgusne dodajte jedno jaje i izmiješajte. Pustite neka se ohladi.
Kamenice otvorite nožem i treinu mesa kamenica umotate po jednu krišku pršuta. Probodite čačkalicom kako se ne bi otvarale kod pečenja.
Na drugi dio kamenica na meso u dubljoj strani školjke dodajte napravljen umak i pospajte sa sirom. Pecite oko pet minuta na 200 stupnjeva.
Na tavi pržite kamenice koje ste zamotali u pršut.
Kamenice na tri načina su gotove servirajte ih prema vlastitoj želji.